Skip to content

Regionaal • Ambachtelijk
Duurzaam • Pure ingrediënten

Onze dames

Het begint allemaal bij onze koeien, dDames van Akkerlust. Op onze Stompwijkse boerderij lopen verschillende rassen koeien, zoals MRIJ (Maas-Rijn-IJsselvee), Holstein-Friesian en Fleckview. Onze koeien staan in de winter lekker warm in de stal, maar zodra het weer en de wei het toe laten staan ze vrolijk te grazen in de Stompwijkse polder. Wij kunnen wel stellen dat onze dames het heerlijk hebben op de boerderij en dat proef je uiteraard aan hun melk en ons boerenijs!

onze dames de koeien in de stal
koe de dames van akkerlust
Vlog melk

Op onze boerderij produceren wij GMO vrije melk, ook wel VLOG-melk. Dit is een afkorting voor Vereniging Levensmiddelen zonder Gentechniek, melk waarbij niets is veranderd aan het originele DNA. Dat houdt in dat onze koeien voedingsmiddelen krijgen zonder genetisch gemodificeerde bestanddelen. Al onze voerders komen uit Europa en hoeven geen lange afstanden af te leggen. Je kan wel zeggen dat de melk van onze dames puur natuur is.

Ons gras

Naast het GMO vrij voer wat onze koeien krijgen, eten zij uiteraard ook gras. In de lente- en zomermaanden staan zij heerlijk te grazen in onze Stompwijkse polder. Maar ook in de winter krijgen zij ons Stompwijkse gras. Vanaf half februari tot september mag de mest van onze koeien uitgereden worden over het weiland. De mest zorgt ervoor dat het gras sneller gaat groeien en dat er meer voedingsstoffen in het gras komen. Zodra het gras lang genoeg is, wordt het gemaaid en vervolgens ingekuild, zodat de koeien er in de winter ook van kunnen genieten.

Ons boerenijs

Het juiste voer in combinatie met gras van ons eigen weiland zorgen ervoor dat onze koeien de beste melk produceren. En dát is het begin van ons boerenijs. 

Ons boerenijs wordt ambachtelijk bereid met dagverse weidemelk en de beste ingrediënten. Het mengen van de ingrediënten en de melk gebeurt in de authentieke koeienstal waar vroeger de melkput stond. De authentieke koeienstal  is omgebouwd tot een moderne ijsmakerij met alle benodigde machines. Als het boerenijs helemaal klaar is en alle aandacht heeft gekregen van de ambachtsvrouw worden de ijsbekers gevuld. Vervolgens wordt het ijs overgebracht naar de verschillende verkooppunten in de regio. Vanaf dat moment is het voor jou alleen nog maar puur genieten… Hmmm

Ons boerenijs wordt gemaakt met dagverse weidemelk, de beste ingrediënten en met veel liefde en passie op ambachtelijke wijze. Dat maakt ons ijs uniek!

Demi maakt ambachtelijk boeren room ijs
Back To Top