Skip to content

DIY: creatief omgaan met lege ijsbekers van de Dames van Akkerlust

Wij zijn onwijs blij met de nieuwe ijsbekers van de Dames van Akkerlust. Naast dat ze er heel gezellig uit zien zijn ze gemaakt van recyclebaar materiaal en dus 100% duurzaam. Als de bekers leeg zijn kan je ze dus bij het plastic afval gooien. Maar… je kan er ook iets anders mee doen. Wij leggen je graag uit wat voor creatieve oplossingen er zijn voor onze lege ijsbekers, lees je mee?

1.    Fleur je huis op met plantjes in onze kleurrijke ijsbekers.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de ijsbekers goed schoon te maken. En omdat de ijsbekers van recyclebaar plastic zijn gemaakt kan je ze gewoon gemakkelijk afwassen. Vervolgens is het tijd om naar het tuincentrum te gaan en een aantal leuke plantjes te scoren. Pot deze in onze fleurige ijsbekers en je woonkamer, slaapkamer, balkon of tuin is binnen no-time groen en kleurrijk!

DIY ijsbekers Dames van Akkerlust2.    Pennenbakje

Altijd pennen, stiften, potloden, scharen en gummetjes kwijt? Vanaf nu niet meer. Maak van jouw lege ijsbeker(s) een pennenbakje. Zo heb je een plek op je bureau waar je al je schrijfmateriaal in kan terugvinden. Verveel jij je af en toe tijdens het huiswerk maken, studeren of thuiswerken? Probeer dan eens de Dame op jouw pennenbakje na te tekenen. Even wat creatieve afleiding kan geen kwaad. Moo-hoo!

3.    Voorraadpotten

Wil jij ook eens iets anders dan de standaard glazen voorraadpotten in je kast? Onze ijsbekers fungeren ook super als voorraadpot. Zo kan jij de macaroni, bloem, kruiden prima in onze bekers bewaren. Of heb je misschien nog een klein restje eten van gister en is het zonde om weg te gooien? Neem dan een ijsbeker als ‘Tupperware’ potje. Steel je morgen op je werk of school ook nog de show met zo een fleurige ‘Tupperware’ pot.

4.    Zandkastelen bouwen

Ga je een dagje naar het strand? Vergeet dan je lege ijsbekers niet. Deze zijn namelijk ideaal om zandkastelen mee te bouwen. Dat gaat gegarandeerd een kunstwerk worden.

5.    Drinkbeker

Het is belangrijk om genoeg te blijven drinken. En als wij heel eerlijk zijn gaat dat natuurlijk nóg makkelijker als je dat kan doen uit een leuke drinkbeker. Onze ijsbekers zijn daar toevallig ook geschikt voor. Boor een gaatje in de deksel voor je rietje en vul de beker met water, limonade of heerlijke verse weide melk.

6.    Slinger

Op zoek naar originele versiering voor een feestje? Je kan met onze ijsbekers een hele gezellige slinger maken. Wil je graag nog meer uitpakken met jouw slinger? Maak er dan een lampjes slinger van. Zo heb je unieke en gezellige versiering voor in huis of in de tuin.

Klaar om aan de slag te gaan?

Inspiratie opgedaan en klaar om creatief aan de slag te gaan met jouw lege ijsbekers? De Dames van Akkerlust zijn benieuwd naar jouw creaties. Deel het eindresultaat van jouw plantenpotjes, voorraadpotten, pennenbakje, drinkbeker, zandkastelen of slinger op Social Media met #dedamesvanakkerlust of tag met @dedamesvanakkerlust. Veel plezier met knutselen!

DIY Ijsbekers Dames Van Akkerlust
Back To Top