Skip to content
glutenvrij ijs

Regionaal • Ambachtelijk
Duurzaam • Pure ingrediënten

Geniet van glutenvrij ijs van de Dames van Akkerlust

Zodra de eerste zonnestralen verschijnen en de temperaturen omhoog kruipen heeft iedereen zin in ijs. Ook als je glutenallergie hebt kan je van het ijs van de Dames van Akkerlust genieten. Bijna al ons ijs is glutenvrij! Wij leggen je graag uit hoe ons ijs wordt gemaakt, zodat je onbezorgd geniet van heel veel bolletjes ambachtelijk boeren (glutenvrij) ijs.

Hoe wordt ons (glutenvrije) ijs gemaakt?

Ons boerenijs wordt op ambachtelijke wijze bereid met dagverse weidemelk van onze dames en de beste ingrediënten. Het mengen van de ingrediënten met de gepasteuriseerde melk gebeurt in de authentieke koeienstal. De koeienstal is omgebouwd tot moderne ijsmakerij met alle benodigde machines. Het boerenijs krijgt alle aandacht van ambachtsvrouw Demi en wordt volgens strikte hygiëneregels bereidt. Omdat er soms ook ijssmaken met producten worden gemaakt die wel gluten bevatten, zijn we extra alert op hygiëne. Dit zorgt ervoor dat het glutenvrije ijs ook geen kruisbesmetting kan bevatten. Dat zijn lichte sporen van gluten die bijvoorbeeld nog op handschoentjes of een ijsschep zitten.

Hoe weet ik welk ijs van de Dames van Akkerlust gluten bevat?

Bijna al het ambachtelijke ijs én de ijstaarten van de Dames van Akkerlust zijn glutenvrij, tenzij dit staat vermeld op onze website of de ijsbekers. Op alle ijsbekers zie je duidelijk welke ingrediënten er zijn gebruikt. Zo weet je precies wat er allemaal in ons boerenijs zit. De standaard ijssmaken: Stracciatella, Yoghurt-Kers, Boeren Roomijs, Aardbei, Chocolade en Boerenjongens zijn glutenvrij. Alleen de Special Edition ijssmaak, welke elke maand wisselt, is soms gemaakt met ingrediënten welke gluten bevatten. Wanneer dit het geval is, staat dat duidelijk op de verpakking aangegeven. Bij onze verschillende ijstaarten op onze website vermelden wij ook of hier sprake is van gluten.

Geniet nu van jouw favoriete glutenvrije ijsbolletjes

Al trek gekregen in een bolletje ijs? Bekijk snel onze verschillende ijssmaken en de verkooppunten waar jij jouw favoriete glutenvrije ijs kan bemachtigen. Meer zin in een ijstaart? Kies je favoriete ijstaart(en) en plaats je bestelling vandaag nog! Verder hoef je dan alleen nog maar heel erg te genieten van jouw glutenvrije ijs of ijstaart van de Dames van Akkerlust. Yi-haaa!

Back To Top