Skip to content

Goede redenen om elke dag ijs te eten

Elke dag ijs eten is voor ons geen straf. Wij houden van ijs en krijgen er geen genoeg van. Vaak wordt ijs gezien als een traktatie die je jezelf niet elke dag kan veroorloven. Maar wist je dat er juist ook (gezondheids)voordelen zitten aan het eten van ijs? Er zijn genoeg redenen om jezelf wat vaker te trakteren op een heerlijk bolletje ijs. De Dames van Akkerlust vertellen je graag meer!

1. Je wordt er gelukkig van

Iedereen wordt vrolijk van ijs. IJs is een prefecte traktatie en verkrijgbaar in zoete smaken waar iedereen van geniet. Maar wist je dat ijs je echt gelukkig kan maken? Er wordt namelijk een stofje aangemaakt als je ijs eet. Dit stofje heet serotonine en zorgt voor een positief en gelukkig gevoel! Happy ice cream time!

2. Geeft een energie boost

IJs bevat uiteraard suiker. Maar suiker geeft ook energie. Ga jij een zware work-out doen? Dan kan een bolletje ijs echt geen kwaad. Het zorgt ervoor dat jij genoeg energie hebt om te trainen. Wanneer ga jij weer naar de gym?

3. Sterke botten en tanden

In ons ambachtelijk boerenijs zit de lekkerste en verse weide melk van onze dames verwerkt. En laat melk nou vol zitten met calcium. En calcium zorgt weer voor sterkere botten en tanden. Win-win!

4. IJs maakt je alert

Wist je dat het eten van ijs ervoor zorgt dat je hersenen een boost krijgen? Uit onderzoek is gebleken dat mensen veel alerter zijn na het eten van ijs. Heb jij binnenkort een belangrijk examen of kan je wel een boost gebruiken tijdens werk? Kies dan eens voor een bolletje ijs!

5. Goed voor je spijsvertering

IJs is een gefermenteerd product. In gefermenteerde producten zitten goede bacteriën. De goede bacteriën kunnen stoffen die ons spijsvertering belasten grotendeels afbreken. Dat betekent dat jouw lichaam door het eten van ijs moeilijk verteerbaar voedsel gemakkelijker opneemt.

6. Vitamines en mineralen

In het ijs van de Dames van Akkerlust zit naast melk ook room, dat maakt ons ijs zo heerlijk vol. Beide ingrediënten bevatten ook veel vitamines. Denk aan vitamine A, vitamine D, vitamine B2, calcium en fosfor. Daarnaast ligt het natuurlijk ook nog aan de smaak welke andere vitamines je nog binnenkrijgt. Zo bevat chocolade bijvoorbeeld weer ijzer, zink en magnesium. Wij scheppen nog een extra bolletje op. En jij?

Koop vandaag nog jouw favoriete ijssmaken

Als je ooit nog twijfelt over het kopen van een overheerlijke ijsbeker, lees dit dan nog een keer. Er zijn genoeg goede redenen om wat vaker ijs te eten. Bekijk onze verkooppunten en bemachtig jouw favoriete ijssmaken. Dat wordt genieten!

Redenen Om Ijs Te Eten
Back To Top